Japanin ihmemaailma suomalaisen vaihtarin silmin. Valokuvia, lisää valokuvia, kulttuuria, vuoden kohokohtia, vuodatusta ja kaikkea muuta mitä vuosi Nipponilla tuo tullessaan!

tiistai 5. heinäkuuta 2011

Origamibuumi

Jälleen on aikaa viime päivityskerrasta kulunut kulunut liikaa, ihan liikaa. En edes halua katsoa, koska oon viimeisimmän kirjoituksen tehnyt! Mutta eipä tuosta mitään, pistetään blogi nyt saman tien ajan tasalle.

Törmäsin tähän kuvaan ja piti ihan itsekin ruveta miettimään, että mistä ihmeestä oon tän napannut. Mut Harajukultahan se, Shinjukun pilvenpiirtäjien suuntaan. Oikeasti tuo on niin hämäävää, tokiolaisilla on niiden oma matala, moderni Empire state building!
Äiti, tiedätkö ketkä kaks eksyi kolmen metrin tarkkuudella tässä kohtaa kaks vuotta sitten totaalisesti? Mä muistan kuin eilisen...

Koulussa on jälleen koeviikko, mut opettajat oli niin jänniä että antoivat meidän vaihtareiden itse päättää, tehdäänkö me kokeet. No vastauksen tiedätte jo :-D Meen siis kouluun ja opiskelen japania kirjastossa, taikka vähän lepäilen, hyvällä omallatunnolla ihan sallittua! Lauantaina päätin opiskella hiukkasen eri tavalla, luin mangaa sanakirjan turvin 2 tuntia. Mutta kyllä siinä oikeasti oppi. Tänään taas katottiin poikkeuksellisesti leffa ja sen jälkeen saatiin suunnata kotiin. Tässä kohtaa kuitenkin eksyin kaupungille kauppoihin, mistä päästään tän kerran otsikkoon...

Löysin siis ison ison kirjakaupan, jonka käänsin ympäri ihan onneni kukkuloilla törmäten origamikirjaan. Koulussa päästiin jo kerran tätä paperiväkertelyä kokeilemaan. Onnistuin värkkäämään kilpparin, joka raukka kyllä kaikkien silmissä näytti sammakolta! Olinkin jo hetken suunnitellut testata tätä juttua ihan kunnolla, jotenkas nyt päätin antaa sille mahdollisuuden. Vielä kirjakaupan kautta kotiin, tietysti paksu paperinippu kourassa.



Ja kyllähän se kivaa oli :-D Tein niitä varmaan kolme tuntia, melkein koko kirjan läpi. Kurkeja en kuitenkaan jaksanut yhtä enempää taitella, jos tuhat menee askartelemaan niin saa japanilaisten mukaan toivoa mitä ikinä lystää. Tuhat paperiarkkia seuraavalle lokkiparvelle?


Valas on mun ehdoton lemppari!





Kesäloma alkaa torstaina ja kestää pari kuukautta. Valokuvauskerhon kanssa tulee ainakin hengailtua, mennään pikkureissulle Japanin sisällä ja käydään Disneylandissa ( tiedän ettette tietänyt et täältä semmoinenkin löytyy)! Tokiosta pitää myös ehtiä kiertää kaikki vielä vieraat paikat, kameraa turhia säästelemättä tietenkin.

Ai että kehtaat väittää, ettet muka nää siinä perhosta?


Lauantaina tuli käytyä ekan ja ihan varmasti myös vipan kerran Shibuya 109:ssä, ainakin alennusten aikaan (ehkä Tokion kuuluisin ostoskeskus, täynnä sellaista nuorten ufomuotia. Okei, siistiä tavaraa myös vaikka muille jakaa). Toisen vaihtarin oli sinne päästävä, joten ei muuta kuin sisään vaan. Ja oikeasti, sitä ei voi sanoin kuvailla: kaikkien liikkeiden myyjät huusi niin kovaa kuin kurkusta irtoaa asiakkaita tulemaan chekkaan putiikkiensa tarjonta :D Kulutusjuhlaa, mikä sen parempaa! "IRASSHAIMASEEEEEEE!" Oltiinko nyt kanalassa vaiko ostarilla? Joko ne työntekijät on hulluja, niille maksetaan törkeästi tai niiden on vaan ihan pakkopakko tehdä töitä edes jossain. Mikäs siinä jos ite tykkäävät. Miesten osasto on tosin erikseen, siellä meno oli ihan hallinnassa ehkä pikkuriikkisen inhimillisempää. Okei myönnetään, kyllähän sieltä jotain pääsi itsellekin mukaan tarttumaan ;)

Tanabatoja Yoyogi-puistossa. Heinäkuun 7. on tähtijuhla, ja porukka kirjoittelee toiveitaan tuollaisille lapuille. Tässä tyyppi toivoo voivansa osallistua Tokion maratonille.

Nyt alan osata japania ehkä jo ihan oikeasti. Oon kyllä ahkerasti pistänyt töppöstä toisen eteen että sen kielen oppisin. Paljon menee vieläkin yli hilseen, mutta niitä "Vitsi, mä ymmärrän!" -hetkiä on koko ajan enemmän. Ellei vähäsen koko ajan. Tulevat vaihtarit, aloittakaa sen kielen kanssa tappeleminen jo ihan alusta alkaen (kuten minä mallikkaasti hehheh) niin, ettei myöhemmin tarvitse ajatella että olisipa sitä tehnyt enemmän töitä.

 Viikonlopun otos lähipuistosta. Länsimaalaisia Tokiossa, hushus pois täältä :D Mun kaupunki!
Ehkä hiukan on alkua ongelmaisempaa viime aikoina ollut, mutta eiköhän se niin vähän kaikilla joskus. Koeviikon takia klubeja ei pidetä ja aikaa on vähän liikaakin. Mitään superkriittistä ei kuitenkaan ole päässyt tapahtumaan, ja nyt on tosi hyvä fiilis. Eteenpäin, sanoi mummo lumessa!



Vielä loppuun on pakko kertoa luokkakavereiden hienosta suomen kielestä. Hetki sitten opetin niitä sanomaan heippa, kun kerran kovasti halusivat. Sitten parin päivän päästä tuun kouluun ja kaverit on mulle silleen, että "Wappa!!!". Whaaaaat O_o!? Muutama wappa lisää, ja sitten ne kysyi että mikä se nyt oli suomeksi. Ahaa-elämys oli silmin havaittavissa, ja hieman sai naurua pidätellä.

Vieläpä päätin uuden bannerin, siis tuon yläpalkin, väsätä. Mitä sanoo lukijakunta? Vanha takaisin ja heti vai saako jäädä? Ite kyllä tyksin.

Wappa!

11 kommenttia:

j u i kirjoitti...

Jussi rakas. Rakastan
sun kirjotustyyliä, siis ihan oikeesti<3 saat mut nauramaan ihan kympillä aina !

Ihania kuvia, valas origami on huippusuloinen, munkin puolesta sais länsimaalaiset painua pois, ja uus banneri on tosi hyvä!

ps. Kiitti vielä siitä puhelusta <3 kaks tuntia meni niin ettei ees huomannu, ja kyllä se sen laskun arvonen puhelu on! oli hyvä päästä puhumaan, ilmottelehan kun saat skypen aikaseksi niin jutellaan lisää oikee urakalla! :D

Oot hyvä ystävä ;----; <3

Jusa kirjoitti...

Wehee tällaisia kommentteja on ehkä maailman parasta saa'a! Kiitos Juui<33

Jee, en oo ainoa uuden bannerin kannattaja! Näin olkoon se nyt sitten päätetty, se saa jäädä :)

Ei kun KIITOS SULLE siitä puhelusta ja kaikesta! Voi kuule miten olis käyny jos en olis sulta päässy neuvoa kysymään? Kiitos <3 Mäki ilmoittelen kun se skype on asennettu ;)

kiitos!<3

Anonyymi kirjoitti...

Eksyksissä oltiin ihan kympillä, mutta olikohan niin että sillä kertaa äitillä oli jokin aavistus olla mihin suuntaan piti mennä?

Virpi kirjoitti...

Stinaki on hulluna origameihin, paitsi ettei ehkä enään niin paljon ku aikaisemmin. Se teki mulle yhes vaihees joulu- tai synttärilahjaks jotain kakskyt kurki-origamia semmosesta mistäsenytonläpinäkyvästämuovipaperista ja me laitettiin ne katostani roikkumaan.

Toi banneri on ihan kiva, en oo varma onko parempi ku edellinen, mutta vaihtelu virkistää. :)

Anonyymi kirjoitti...

Uus banneri on tosi taiteellinen ja hieno, anna olla vaan! Ja damn mä tahdon tollasen origami-kirjan. :D
P.s Kuva koulupuvusta, kiitos! Vaikka näin sen siellä koulun nettisivuilla mutta se ei ole sama asia. ;) Kiva kun taas kirjoittelit, olinkin odotellut jo monta viikkoa (ei paineita :D).

Anonyymi kirjoitti...

Kiva oli taas lukea kuulumisia! Miten meinaat saada aikas kulumaan kesälomalla?? Näpräämällä origamia, vai :) Hyvää lomaa tvoo Eija

Anonyymi kirjoitti...

Uusi banneri on musta ihana! Ihana lukea, että teillä Japaniin lähteneillä menee tosi hyvin. Oon lukenu muittenkin postauksia:)Lähden tosiaan itse nyt sitten Kiinaan elokuussa:). Tsemppiä sinne Japaniin(kielen opiskeluun ja kaikkeen muuhunkin, kohta varmaan taas helpottaa)!

Terveisin Salla

Jusa kirjoitti...

Jees kiitti kaikki kommenteista ü Niitä on huikean kiva saada aina!
Virpi: juu mäki ajattelin justiin että vois kokeilla pistää niitä sillä tapaa jonoon roikkuun! Vois näyttää kivalta

Joo mul on hei kuva koulupuvusta jo otettukin, mutta odottaa vain sopivaa postausta! ANTEEKSI (kumartaa maahan asti...)!

Keälomalla kuluu aika hyvin, on valokuvauskerhon reissua ja Disneylandia, kavereiden kanssa hengailua ja Tokiossa kiertämistä!

Hei Salla tsemppiä Kiinaan! Voi kun mukava kuulla susta, oltiin kaikki ihan yliyllättyneitä ku kuultiin vast lentokentäl ettet tuukkaa :( Mutta hienoa että meet Kiinaan, tulee oikeasti ylijännä vuosi! ü nauti! Itse asiassa mun mielestä oot kymmenen kertaa rohkeempi ku meet sinne XD Toivottavasti kuullaan sitten että miten siellä menee :-)

Reeta kirjoitti...

Jussi! Näitä sun postauksia on todellakin hauska lukea ja ihania nuo origamit:) Tosta perhosesta tuli väistämättä mieleen tuo Fantasia 2000 -leffa mis on ne perhoset. Näytti nimittäin just niiltä:DD

Joona kirjoitti...

Wappa wappa! :D Nauroin ja kovaa! En vain ymmärrä, kuinka AINA luin tämän otsikon näin: "Origamialbumi" nyt vasta älysin että se on origamibuumi... xd

Anonyymi kirjoitti...

Wappa...wappa! och hälsningaR FRÅN aURINKONIEMI :) Tack för kortet! Må så bra! Hejdå, din vän Raija