Japanin ihmemaailma suomalaisen vaihtarin silmin. Valokuvia, lisää valokuvia, kulttuuria, vuoden kohokohtia, vuodatusta ja kaikkea muuta mitä vuosi Nipponilla tuo tullessaan!

perjantai 30. joulukuuta 2011

Amatööritaiteilijana Harajukulla

Toteutettiin hostsiskon kanssa ehkä siistein juttu ikinä, pystytettiin nimittäin taidegalleria kolmeksi päiväksi Tokion Harajukulle! Enpäs hieman ennen tätä vielä osannut kuvitella, että pääsen tällaisen jutun joskus toteuttamaan. Paikka oli ison tilkkutäkin näköinen rakennus, jonka sisältä löytyi monta huonetta ajan varaamista ja oman näyttelyn pystyttämistä varten. Mistä tämä kaikki sitten lähti? Oon tässä viime aikoina alkanut viikottain käydä yhdessä ateljeessa, jossa hostsisko maalailee ja piirtelee töitänsä. Siellä sitten itsekin olen muutaman työn väsännyt. Yhtäkkiä hostsisko ehdotti tällaista, ja mähän olin heti mukana jutussa!

Tässä työn tulos kokonaisuudessaan!

Oltiin vähän myöhään asialla, joten huoneissa ei ollut paljoa valinnan varaa. Lisäksi aika oli kortilla joten ei ihan viitsitty suurintakaan jäljellä olevaa huonetta valita, pari hassua taulua olis voinut näyttää hiukkasen yksinäiseltä siellä! Päädyttiin lopulta tuollaiseen puoliavonaiseen nurkkaukseen joka oli loppujen lopuksi hyvä valinta. Tilaa oli juuri sopivasti ja kaikki ihmiset kävelivät siitä kohtaa läpi niin oli näkyvällä paikkaa :] Töitä laitoin esille kuusi: kaksi piirustusta ja neljä valokuvaa. Hostsiskolta taas löytyi neljä piirustusta ja yksi maalaus. Lisäksi painettiin muutama take free -postikortti ja tehtiin kolmen kortin postikorttipakkauksia. Työtähän moinen idea teetti ihan tarpeeksi, tämän ansiosta valvoin hostsiskon kanssa viimeiset yöt lähes aamuun asti töitä viimeistellessä.

Omien töitteni osio.

Lopulta meillä oli sitten näyttely pystyssä ja pidettiin sitä aamusta iltaan 26, 27. ja 28. päivä. Koska nuo olivat kaikki arkipäiviä, oli porukkaa hieman vähänlaisesti liikkeellä, mutta ihan mukavasti silti. Siinä sitten ehti juteltuakin hieman ihmisten kanssa, yksi nainen oli kuulemma käynyt kaksi kertaa Tampereella ja tykkäsi suomalaisesta elokuvakulttuurista(!?!?). Ulkomaalaisiakin sinne aika hyvin eksyi. Tuli ylihyvä fiilis kun valokuvia kehuttiin moneen kertaan ja porukka kyseli että millä tapaa kuvat on otettu. Sitten mä selitin ja annoin niille sen take free -kortin, ei vitsi vähän mä oon taiteilija!

Hostsiskon pikkutaulut. Hostperheen kaikkien muiden mielestä nää on ihan hirveitä ja mä oon ainoa joka jotenkuten ymmärtää. Noh, ainakin ne on persoonallisia! :D

Lopulta tää oli aivan mahtava kokemus, varmaan yksi niistä asioista jotka Japanista viel pitkään muistan!

Muita kuulumisia? Oi kyllä. Tässä käy juuri niin kuin arvelinkin, heti pitää lähteä kun on sen elämän tänne rakentanut. Mutta hymyssä suin täältä palaan, ehkä sen vuoden lyheyden ansiosta jää vielä se halu tulla tänne takaisin joku päivä. Aivan mahtava vuosihan täällä on ollut. Ei sillä etteikö huonoja päiviä olisi löytynyt, todellakin on! Mutta ilman niitä mun vuosi ei olisi ollut sama kokemus.

Tarkemmin sanottuna oon gallerian lisäksi viime aikoina viettänyt elämäni epäjouluisimman joulun (välillä ihan hyvä niin, päälimmäisenä mieleen jäi aaton "joulukana-menu"), kiirehtinyt ja panikoinut paluun kanssa ja nähnyt kavereita ihan vapaa-ajallakin, mitä ei täällä ihan liian usein tapahdu. Tuliaisetkin on päätä alkanut vaivata. Kyl täältä jotain löytyy.

Kirjoitan tänne vielä paluusta ja vaihtovuodesta kokonaisuudessaan, eli tämä ei ole vielä tässä kävi miten kävi, mutta saattaa olla että Tokio kuittaa nyt viimeiseen kertaan!

Paipaii!!! (・ω・)ノ

6 kommenttia:

Lotta | Watia.fi kirjoitti...

Ihan mahtava toi näyttelyjuttu! Hienoja teoksia ootte molemmat tehneet. :-)

Nauti viimeisistä päivistä siellä Japanin maalla! :-)

noora kirjoitti...

Vaude! Tää on ihan uskomaton juttu!! Olisin halunnu päästä näkee ton näyttelyn :< Mut kiitos kuvista kuitenki ;) Erittäin ihanaa uutta vuotta sulle ja nähdään pian <3

Jusa kirjoitti...

Kiitos paljon! Nautin viimeisestä viikosta täysillä :)

Anonyymi kirjoitti...

Aargh tosi siistiä! Mäki haluun oman näyttelyn, rutto!
Ja, öö... h-siskos taulut on aika... taiteellisia... :D
t: Stina

Anonyymi kirjoitti...

Jussi se taitaa taiteet ym kuviot. Monitaitoinen kaveri. Tervetuloa kotikonnuille :) Hyvää alkavaa uutta vuotta! T. Eija

Saija kirjoitti...

Mahtavaa, Jussi, mahtavaa! Ja tervetuloa Suomen kamaralle! toivoo Helsingin täti