Japanin ihmemaailma suomalaisen vaihtarin silmin. Valokuvia, lisää valokuvia, kulttuuria, vuoden kohokohtia, vuodatusta ja kaikkea muuta mitä vuosi Nipponilla tuo tullessaan!

sunnuntai 14. elokuuta 2011

Tilaisitteko kimonon tai hautapaikan? Olisi alennuksessa.

Ihan ensiksi, tää on niin parasta, Blogger suostuu yhteistyöhön ja saan ladattua kuvia tänne! Ei tarvii julkaista pelkkää kuivan näköistä tekstiä.

Kesäloma näyttää uhkaavasti kääntyneen loppusuoralle syyskuun lähestyessä kamalaa tahtia nurkan takaa. Viime postauksen jälkeen oon käynyt toisen kerran Fujilla (ilmeisesti menen sinne parin viikon päästä vielä kolmanteenkin kertaan), pomppinut koulussa maailman turhimmissa tapaamisissa, heilunut Harajuku-Shibuya -akselilla taas aikas riittämiin ja ehtinyt kotonakin homehtua.

Alkuun kuvavuodatus valokuvauskerhon reissusta. Näitähän oltaisiin katseltu jo pari viikkoa sitten, mutta parempi myöhässä kuin ei milloinkaan.









Viime Torstaina lähdettiin Tokion ja Yokohaman vaihtareiden kanssa katsastamaan Fuji-vuoren alue. Lähtö oli aamulla 6.40 Yokohamasta, joten ehtiäkseni sinne täältä riisipelloilta menin toiselle vaihtarille yöksi päivää ennen. Oli  jänskää suunnistaa Tokion halki viideltä aamulla. Shibuyalla kun vaihdettiin junaa niin en ollut uskoa näkemääni: siinä risteyksessä oli ihan oikeasti vähän ihmisiä! Muutenkin oli hassu fiilis, kun koko kaupunki heräili päivään. Jos se oikeastaan koskaan nukkuukaan. Nojoo kuitenkin.
Perillä käytiin ensiksi chekkaamassa jokin iso puutarha auringonkukkiensa kanssa. Ihan jees vaikka koko aika vaihtariporukalla puhumiseen käytettiinkin. Sitten noustiin bussilla patikoiden reiluun puoleen väliin vuorta, joka harmiksi oli aikas pilvien peitossa. Siksi ei paljoa ylhäältä ympärille näkynyt. Siistiä oli kuitenkin kun tunsi kosteiden pilvien tulevan päin naamaa. Sieltä vielä mentiin johonkin isoon puutarhaan poimimaan persikoita. Se vaikutti vähän uusavuttomien massakokoontumiselta, kun porukalla siinä yritettiin toivottomasti niitä persikoita kuoria (no hei ei ollu Googlee, ja sanottiin et pitää kuoria!), mutta kyllä se loppujen lopuksi hyvin sujui. Ehkä :-D Paluumatkalla Tokioon johtavat tiet olivat ruuhkaantuneita, joten lopulta oltiin 2 ½ tuntia myöhässä. Ei mitään, oli ihan parasta jutustella muiden suomivaihtareiden kanssa sitten kolmen kuukauden. Kiitos!

Kyllä se siellä on!

Joku siellä poneilikin.

Fujin puolivälin paikkeilla kiertellessä otettuja kuvatuksia.


Perus maataso on jossain siellä alhaalla :D



Niin, tuossa yksi päivä hostperheen kanssa puhuessa puhelinmyyjä soitti. Siinäpä ilmeni, että Japanissa on puhelinmyyntikin viety hiukkasen pidemmälle tasolle. Langan päässä täti kun ei kauppaakaan ainoastaan sitä Elleä tai muita aikakauslehtisiä, vaan joskus sieltä voi pahan päivän varalle hankkia vaikkapa hautapaikan. Tai kimonon. Alkaa tuntua, että täällä on oikeasti kokeiltu kaikkia mahdollisia bisneskeinoja!


It is H-U-G-E! Näkyy aina kun junailen itseni Tokioon, ja vitsi ikinä en voi uskoa sitä kokoa.

Koulussa on syksyllä tulossa luokkien välinen kuorokisa. Kyllä, odotan melkein innolla. Tämän takia meidän luokalla on ollut viime päivinä tapaamisia, että voitaisiin harjoitella tuota kisaa varten. Ekalla kerralla treenien alkamisaikaan paikalla oli kaksi ihmistä (40 hengen luokka), puolen tunnin jälkeen ehkä kymmenen, ja minun paikalta puolentoista tunnin jälkeen lähtiessä ehkä juuri ja juuri se viisitoista. Ja parin päivän päästä siellä oli seitsemän ihmistä. Arvatkaa vain onko hyvin harjoiteltu! Hostäitikin sanoi jo, että lintsaa nyt hyvänen aika kun ei sinne ole järkeä mennä :-D Ja näin teen. Mutta ei haittaa vaikka olen tuonne tähän asti päättänytkin lähteä, junassa on aina kiva istuskella ja lukea kirjaa, ja koululta voi suunnata kiertelemään kaupunkia...

 


Nämä kuvat otin koulun viereisestä Happoen-puistosta. Nätti paikka keskellä Tokiota! Kantsii pyörähtää jos Shirokanen alueella käy.


Vielä mua olisi odottamassa ehkäpä maailman turhin urakka, todiste siitä että Suomen koulujärjestelmä se vaan jyrää muiden yli: kesäläksyt. KESÄLÄKSYT!? Oikeasti hankkikaa elämä. Japanissa kun kesäloma on tulossa, niin ajatellaan että kylläpäs sitä kaikilla onkin paljon aikaa. Joten ihan pikkuisen voi opiskelullekkin uhrata aikaa. Mutta siinä vaiheessa kun opettajat eivät läksyjä antaessa innostukseltaan osaa pitää järkeä mukana matkassa, on lopputulos se, että opiskelemaan joutuu enemmän kuin normaalin koulun aikana. Hienosti on siis tilanne pahempi lopussa kuin alussa. Mä vain kun en löydä tästä sitä jutun juurta. Varsinkaan kun läksynä on esimerkiksi suunnitella vohvelikangas. Aivan oikein, lukion toisella luokalla...Täällä lukiossa käytetään voimia oikeasti niin paljon kaikkeen turhaan. Onhan se kiva kokoontua yhteen kisaamaan siitä, kuka ui nopeiten tai veisaa virsejä upeiten, mutta pidetään leikki ja laulu -opetusmetodit alakoulun puolella. Ja pyhitetään lomat lomailulle.


It's not good, it's not bad, it's different.

17 kommenttia:

nina kirjoitti...

hahaha voi ei kesäläksyt... :---D nyt odotan innostuksen ja kauhun sekotuksella sitä kun vihdoin pääsen tokioon.. eli 10 päivän päästä, jei. :) miten paljon sun koulussa on oppilaita?

Jusa kirjoitti...

Hah sitä kannattaa innostuksella ja KAUHULLA venailla, täällä on kuule yhtä jos toista vielä vastassa :-DDD
Mun koulussa on öö...1 000 oppilasta? Plus viereinen yliopisto, jonka tyyppei ei nää kyl muutaku aamulla ja illalla kouluun mennessä ja sieltä lähtiessä.
Heh onko edes sattumaa, meidän koulut on tyyliin vierekkäin, mun kouluun kävelee 15-20min Shinagawalta :D

TABD kirjoitti...

hehe :D mun koulu on alkanu jo. mahtavaa tukaroida niitä pikkupikkuseiskoja ^^ noi kuvat, ookko ottanu ne ite? ne vaan on niin mahtavia! ihan niinku jotain kännyköiden perustaustakuvia tai koneissa jotain niitä alotuskuvia mut nuo kuvat hakkaa ne ihan perusteellisesti! (tahtoo pois Suomesta ees hetkeks...) :)

Anonyymi kirjoitti...

Fuji vuori tuli nähtyä myös auringon paisteessa, se heidän pyhä paikka. Kiitti runsaasta päivityksestä. Iloa ja riemua kesäläksyihin. Toivottavasti vohvelikankaassa on paljon kesän värejä :)Terv. Mamma

Jusa kirjoitti...

Joo tääl alkaa ja loppuuki koulun kesäloma just vähän myöhemmin, me päästiin lomaileen vast heinäkuun puoles välis vai mitä se oli...
Hah, juu kyl mä oon ne kaikki ihan ite räpsinyt, kiva jos tykkäät! :)

Saija kirjoitti...

Kun ammoisina aikoina (Jusa-vaihtari oli silloin 2 kk:n ikäinen) vietin kesän Tokiossa, ihmettelin kun joka viikonloppu oli koululaislaumoja jossain temppelissä tai museossa. Ja muistiinpanoja tekivät ahkerasti. Niin että lomat ja viikonloput pyhitetään opiskelulle. Ihmettelin kuinka ne jaksavat!Sanoo Helsingin-täti.

noora kirjoitti...

JAHHHOOOOO!!!

"Joku siellä poneilikin" < XD

SUUNNITTELETTE VOHVELIKANGASTA? Joo moro oikeesti :D On meilläki typeriä juttuja mut oikeesti joku roti sentäs.

Jiihaa mul ei oo yhtää kesäläksyi <3 Mul ei oo ees kouluaikana juurkaan läksyjä, tai siis ei kellää mun luokkalaisel oo :D et sillee..

Hyvä että kuuluu hyvää, itse lähden huomenna seikkailemaan kohti Hiroshiman ihmeitä :>

Vietä hauska loppu loma <3

Jusa kirjoitti...

Saija: Näköjään ei siis ole asia mihinkää 17 vuodessa muuttunut! Eikä loppua näy...Näinhän se on, kesätkin opiskellaan ja jos kaupungille lähtee niin takuuvarmasti tulee koulupukuisia nuoria lomallakin vastaan. Itsekin pitää se kaapu pistää ylle jos koululla loman aikana käyn! Niin, eihän ne sitten jaksakaan, väsähtävät viimeistään muutaman vuoden päästä työelämään päästyään.

Noora: Hehee kiitos, aina yhtä iloisia kommentteja! <3 Onneksi ei mullakaan paljoa läksyjä muuten ole, nyt lomalla on itse asiassa enemmän. Pidä hauskaa Hiroshimassa!

nina kirjoitti...

hahaha ai meijän koulut on niin lähekkäin? jees. :D tosin en ihan arvosta tätä omaa koulumatkaani, tunnin kuulemma kestää (yokohamasta siis tuun ekat 3 kk).. >__> mut itken varmaan siellä noitten läksyjen kanssa.. tottunu siihen, että täällä hyvällä säkällä jaksaa välillä läksyt tehdä ja koeviikollakin avaa edellisena iltana kirjat. Voi olla, että edessä on pieeeni muutos. :--D

Jusa kirjoitti...

Ei kuule hätää, nuo kesälomaläksyt poislukien tää on melkein lomaa, mulle ei ainakaan paljoa läksyjä tui! Jos kerran viikossa 15min ei oo paha niin älä murehdi XD Toisaalta, vaihtareiden kanssa läksykäytäntö vaihtelee kyl aika paljonki. Mut ei ne yleensä ihan kuuta taivaalta vaadi, ainakaan jos ei osaa kieltä :)
Tunnin koulumatka, saisit ruveta arvostamaan. A)Mulla on kavereita joilla on kaks tuntia yhteen suuntaan B)itelläkin on nyt sellaset 45km/puolitoista tuntia C) se kestää aina isois kaupungeis, ennen asuin kuuen kilsan päässä koulusta ja silti kesti sen 40min D)En tiedä sun järjestöstä, mut mun järjestö ainakin maksaa koulumatkan, mikä sun tapaukses tarkoittais ilmaisia lippuja päivittäin Tokioon. Sori :D

Anonyymi kirjoitti...

Tuleeko susta vielä artesaani kun vohvelikankaita suunnittelet. Sitten vielä kun teet sen ja ristipisto-ompelulla koristelet.Hyvä tuliainen vaikka mamille :D Mukavaa kesäloman jatkoa, vai joko se loppui. T. Ilmajoen tätyskä.

Jusa kirjoitti...

En tiedä, nyt kun tuota läksyä vilkaisin niin se pitäisi vissiin ihan oikeesti viel toteuttaakki. Mä en k-e-s-t-ä tuota ainetta, sitä sanotaan täällä kotitaloudeksi :D Opettaja heittää mulle aina ihan kummia kysymyksiä, sit koko 40 hengen luokka hiljenee kuunteleen mun vastausta, ja multahan semmonen löytyy, varsinkin japaniksi, kun se kysyy ihan tyhmiä kysymyksiä :D Taidan jättää vohvelikankaat kangaskaupan hyllylle ja sanoa etten ymmärtänyt tehtävänantoa. Syyskuun ensimmäisenä palaillaan koulun penkille.

nina kirjoitti...

toivottavasti meijän koulussa on samanlainen käytäntö kun teillä noitten läksujen suhteen. :---D okei ekaks, säälin sun kavereita ja sua ja tokaks, arvostan ehkä enemmän tätä __vaan__ tunnin koulumatkaa. xD japanilaiset on kyl hulluja kun ne kulkee kouluihin noin pitkiä matkoja.. :D mutta mä vähän veikkailen että sts ei maksa mun matkoja, nyyh. :(

Jusa kirjoitti...

Joo, tiedän, kyllähän se on Suomen jälkeen "vaan" tunti, kun itse ainakin pääsen kotikonnuilla kymmenessä minuutissa ovelta ovelle! Japsit on, ja monessa suhteessa. Ja näil ei sitten oo maalaisjärkeä. Mut ihan mielenkiintoista meininkiä, että ihan joka sekunnin arvoista Suomesta lähteä tätä sirkusta kattomaan XD

nina kirjoitti...

No hei SIRKUS HERE I COME. :----D

Anonyymi kirjoitti...

Taidan lähteä täältä pitämään pikakurssia sinne uusavuttomien massakokoontumiseen. Missä hedelmälaaksossa on seuraava retkikohde? Leikataanko ananasta vai halkaistaanko kookospähkinää? Kirvestä ja sahaa matkalaukkuun ja eiku Nipponille markkinoimaan aitoa Härmäläistä maalaisjärkeä :)Täältä tullaan. Mamma

Jusa kirjoitti...

Heheh, sitä ei voi ikinä tietää missä viisaat ihmiset taas lyö päänsä yhteen! Muthei, näillä japseilla ei oo edes sitä pienintä maalaisjärkeä mikä multa saattaa löytyä, niin mikäs mahdat, seura tekee kaltaisekseen!