Japanin ihmemaailma suomalaisen vaihtarin silmin. Valokuvia, lisää valokuvia, kulttuuria, vuoden kohokohtia, vuodatusta ja kaikkea muuta mitä vuosi Nipponilla tuo tullessaan!

lauantai 27. elokuuta 2011

Äkillinen vuodatuspostaus

Eikä sen vakavammasta aiheesta kuin ne surullisenkuuluisat kesäläksyt. No miksi sitten vieläkin jaksan täällä blogissa niistä julkisesti itkeä? Syy tähän on Suomen historian esitelmä, joka mun pitää järkätä maailmanhistorian tunnille, kesto 10-20min, kieli JAPANI.

Ihan oikeasti, onko sen opettajan pakko laittaa mut 40:n luokkakaverin eteen sönköttämään jääkausista, luolamaalauksista, reformaatiosta, suomen kirjakielen kehittymisestä, sortovuosista ja itsenäistymisestä, edelleenkin japaniksi, ihan vain saadakseen mut muuten vain menettämään yöunet, turhautumaan, vaivaamaan hostperhettä käännösavussa ja toteamaan että en vielä puhu japania niin kuin natiivi konsanaan!? Niin, ja eihän toki unohdeta Mainilan laukauksia, jatkosotaa, Kekkosta ja 90-luvun lamaa! Ihan oikeasti, jotain inhimillisyyttä peliin. Englanniksi tuo nyt ei olisi ongelma, tai jos vain tekisin japaniksi asiasta esitelmän paperille, mutta sitten kun mut vielä laitetaan luokan eteen kärsimään tämän jutun kanssa! Ihan totta, mun sanavarasto varmaan riittää tällaiseen. Tosi kehittävää japanin treenausta on joo.

Kaipaan tsemppausta :D

15 kommenttia:

e m u kirjoitti...

Heipsis.
Joo mä tiedän ihan täsmälleen miltä susta tuntuu (itse näin ahistuskohtauksista ja masennuksesta kärsineenä...) ja mä en oikee tiedä et miten pitäis auttaa.
Ehkä sun vaa kannattaa sanoo sille opettajalle iha suoraan että sua tyyliin pelottaa ku et osaa Japanii mitenkää erityisen hyvin ja just tyylii pyydellä anteeksi host-perheeltä siitä et jatkuvasti oot vaivaamassa.
Koska siinä vaiheessa ku toi alkaa vaikuttaa sun psyykkiseen terveyteen nii kannattaa tehä jotain - ees jotain pientä - et auttas. Mä oon vahvasti sitä mieltä et oma psyykkinen terveys menee ihan kaiken muun edelle ja kepiästi.
Pyydä tyyliin koulukavereilta apua tai jopa iha Suomikavereilta joka mahollisesti osais Japania tai kerro homeroom opelle tai sit suoraa sille hissanopelle tai jopa YFUlle. Mä en kauheesti asialle mitää voi tehä enkä tiiä mitä pitäs tehä ku en tiedä miten sun koulu, host-perhe tai Japanin YFU toimii. Anteeksi siis siitä.

Anyways, MINÄ AINAKI TSEMPPAAN SUA KOVASTI TÄÄLTÄ KÄSIN! :3

Jusa kirjoitti...

Joo kiitos! Jee ihan parasta et joku luki mun vuodatuksen :3 Harkitsen ihan vakavasti opettajalle soittoa. Ei tossa ole mitään järkeä, antaa ihan mahdottomia tehtäviä. Onneks mun koulu ei oo muuten rankkaa, melko leppoisaa, mut nyt sitten paiskattiin tämmönen tehtävä. Eikä mua paljo huvita sitä esitelmää väsätä, kun ei se siitä mihinkään etene. Onneks homeroom-ope puhuu enkkua, nii ehkä sen kautta voisin lähteä ratkomaan tätä. Ihan oikeesti, laittaa viel sinne luokan eteen sönköttään, Here I come.

e m u kirjoitti...

Joo soita vaan opelle! Koska jos susta oikeesti tuntuu tolta nii parempi ku sanot siitä suoraan ku et sit menetät ne yöunes ja väsäät sen tehtävän ja saat hermoromahuksen ja niin edelleen... Oon huomannu ainaki täällä Koreassa et äkkipikasuus on aikailailla perusominaisuus näissä. Tai sit se et isoista asioista kerrotaan iha viime sekunilla. On sitä saanu stressata vaikka mistä ja moneen kertaan... Mut kerro sentään jollekki vaikuttavalle tekiälle nii ainaki sun olo paranis vähäse :)

Anonyymi kirjoitti...

Äläpä ressaa! :) Hyvänen aika, luokkakaverit tietää siellä tasan tarkkaan, että et ole Japanista lähtöisin :)

Rinta rottingilla luokan eteen vain ja huumoria peliin.

Tsemppiä Jussi!

-R

Jusa kirjoitti...

Kiitos tsempeistä! :D

Anonyymi kirjoitti...

minkä järjestön kautta lähit japanii ja paljon sun matkas makso ja paljon otit käyttörahaa sinne?:)

Jusa kirjoitti...

Jos pistät mulle meiliä jussi.alalahti [at] gmail.com nii voin vastailla, tänne en liikaa halua kustannuspuolista rustailla :-)

Saija kirjoitti...

Ei kukaan odotakaan sinun osaavan japania kuin syntyperäinen! Otat esitelmään jotain ydinkohtia: Ruotsin vallan aika, autonomia, itsenäisyys, EU. Hyvin menee. Kielitaitokin ja puhevarmuus kasvavat samalla.

Hilda ☆ ヒルダ kirjoitti...

No jopas on kyllä hankala aihe - sen verran laaja, että suomeksikin vois olla vaikeuksia saada mitään järkevää kokonaisuutta aikaan :P Puhumattakaan siitä, et just japaniksi pitäis tehdä! No mut, tsemppiä sulle kovasti :)

(Löysin sun blogin juuri enkä ole ehtinyt vielä kummemmin tutustua, mutta ajattelin kumminkin kommentoida. :) Oon itse kans Japaniin ensi keväänä lähdössä, joten kiinnostaa lukea muiden vaihtareiden kokemuksista!)

Jusa kirjoitti...

Kiitos paljon! Ja mukava kun löysit tiesi tänne blogiin, toivottavasti pidät lukemastasi :)

Anonyymi kirjoitti...

Sakeeta maikkoja sulla siellä..ota
easysti ja puhu pohojanmaaksi ;)

Tsemit sulle :)
Hansu

Anonyymi kirjoitti...

Kerro joulupukista ja Härmäläisten luonteesta. Jos nukkuvat kaikki on ihan sama mitä puhuu.Jos ovat hereillä huonompi juttu.Tsemppiä.Tuunko hakeen sun pois?

Anonyymi kirjoitti...

Jusa man måste vara historialäräre,som kunde göra sådan uppgiff. De är bra idea, att ringa till läraren, tänkte jag! Ta lungt och tsempa dig min vän! Jag tänker dig :) delfin

Jusa kirjoitti...

Anonyymi en tiedä kuka oot mutta äitiltä kuulostat. Jos nyt kuiteski odotetaan sinne tammikuuhun, täältä on turha tulla lasta takaisin repimään ennen sitä ;)!

Tack Raija och hälsingar från Japan! Förlåt men jag kan inte tala svenska så bra just nu. Jag förstår nog, men det är så svårt att minnas alla ord eftersmon jag har inte talat på svenska för över halv år! I Januari måste jag jobba hårt med svenska! Jussi

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä kun päätit sittenkin valita esitelmän kotimatkan sijaan.Sun kämppä on jälleen kirpparilajittelukeskus joten pitäis siirtyä Matin kämppään ja se taasen on uusi viihdekeskus :) Tammikuussa tavataan. Mami :)