Japanin ihmemaailma suomalaisen vaihtarin silmin. Valokuvia, lisää valokuvia, kulttuuria, vuoden kohokohtia, vuodatusta ja kaikkea muuta mitä vuosi Nipponilla tuo tullessaan!

torstai 10. maaliskuuta 2011

Päiväreissu Herushinkiin

Tiistaina tuli sitten pyörähdettyä Helsingissä. Nyt on viisumi taskussa ja yksi asia vähemmän hoidettavana. Samalla vietin mukavan lomapäivän valokuvaillen kaupunkia, kierrellen kauppoja ja vierailemalla Kiasmassa, tällä kertaa ihan ajan kanssa.

Nykytaiteen Mekassa itse näyttelyjä enemmän ihmeteltävää riitti lähinnä rakennuksen arkkitehtuurissa.
Remonttireiska tuskin tiesi joutuneensa paparazzin uhriksi puhelintaukonsa aikana :D

Mutta nyt sitten kaikki tulevat vaihtarit huomio: viisumia suurlähetystöstä anomaan lähdettäessä kannattaa olla ajoissa matkassa! Itse pomppasin VRn junaan jo 6.50 ja saavuinkin suurlähetystöön puolisen tuntia sen aukeamisen jälkeen. Aikainen herääminen maksoi itsensä takaisin: sain viisumin kouraan alta tunnissa, vaikka YFU jo etukäteen varoitteli, että kyseistä asiaa varten kantsii varata paljon, paljon aikaa.

Kuten aina ennenkin, tälläkin kertaa päätin poiketa Tokyokanissa, japanilaisessa ruokakaupassa. Mukaan lähti jokin kummallinen vihreän teen, vitamiinipommin ja virvoitusjuoman sekoitus:

Vähän on vielä sopeutumista noihin japanilaisiin makutottumuksiin, vaikka ihan juotavaa tämäkin tavara oli.

Vielä tuli kuvailtua perus-helsinkiläistä katukuvaa, ja rannassa tuli käytyä vilkaisemassa jäistä Suomenlahtea. Kuvia otin lähinnä sen takia, että siellä Japanissa isäntäperhe varmastikin haluaa tietää, miltä se Finrandon pääkaupunki oikein näyttää.


Ennen paluuta ehdin poiketa myös Forumin Moomin Shopissa ostamassa pikkutuliaisen tulevalle isäntäperheelle. Tuliaisista ja tänään saapuneista koulutiedoista kuitenkin huomenna, nyt uinumaan että jaksaa aamulla herätä kouluun moikkaamaan viimeistä kertaa kamuja sitten ensi tammikuun :)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kauhee se maanjäristys Japanis... Tää varmaan jotenkin siirtää teiän Japaniin lähtöö? D;

Jusa kirjoitti...

Kirjoittelin tästä aiheesta päivityksen, kun tuntui että ko. aiheen kysymyksiä sateli joka suunnalta :D