Japanin ihmemaailma suomalaisen vaihtarin silmin. Valokuvia, lisää valokuvia, kulttuuria, vuoden kohokohtia, vuodatusta ja kaikkea muuta mitä vuosi Nipponilla tuo tullessaan!

lauantai 5. maaliskuuta 2011

Lähtövalmisteluja

Niin, maanantai neljännentoista lähestyessä alkaakin olla yhä enemmän ja enemmän vaihtariasioita juoksuttamassa mua virastosta toiseen. Järjestöltä tuli tämän viikon alkupuolella kirje, josta löytyi tarkat lentotiedot ja jonkin sortin tehtävälista vielä hoidettavista asioista. Paperia tuli melkoinen pinkka:
Finnair AY 0073 saapuu Tokion Naritalle 15.3. klo 10:00.  Sitä odotellessa.

Japaniin yli kolmeksi kuukaudeksi matkaavat tarvitsevat viisumin, jota lähden anomaan Japanin suurlähetystöstä Helsingistä ensi viikolla. Jää kyllä tuon asian hoitaminen pois päiväjärjestyksestä ihan viimetinkaan. Tämä siitä, että viisumia haettaessa pitää olla tiedossa tuleva asuinpaikka Japanissa, jonka sain tietää vasta viime torstaina! Arvatkaa vain oliko kärsivällisyys koetuksella kun noita aluetietoja odottelin...

Viime viikolla hain pankista jenejä suurin piirtein ensimmäisen kuukauden ajaksi. Valuutanvaihto sujui muitta mutkitta, tosin jenejä saa aina vain vähemmän ja vähemmän euroilla. Vieraan valuutan seteleitä on aina kiva pyöritellä hyppysissä. Japanin jenit näyttävät hienoilta, vaikkakin jollain tapaa vanhoilta:

Muutama tuhannen ja viiden tuhannen jenin lipare


Nordean täti oli niin vieläpä mukava että antoi mukaan taulukon, josta voi sitten Tokion kaduilla chekata, paljonko misokeitot sunmuut maksaa :)
Vielä on tällaisten asioiden lisäksi tullut harrastettua paperisotaa kelan ja maistraatin muuttoilmoitusten kanssa. Pakkauslistaakin oon pikkuhiljaa aloittanut väsätä. Tokiossa lämpötilat käväisevät talvella vain nollan tuntumassa, joten mitään turhan paksuja talvitamineita ei kannata lähteä rehaamaan (en valita!). Niin, nyt siellä näyttäisi olevan noin 9°C :) Muutenkin kannattaa ottaa mahdollisimman vähänlaisesti tavaraa mukaan.

Niin muuten, kiitokset vielä kaikille, jotka ovat jo ehtineet ilmoittautua lukijoiksi, すごい! Ihan mahtava juttu että nämä löpinät ovat keränneet jo jonkinlaisen kannattajajoukon. Ja vielä lopuksi: muistakaa ruokkia noita mun fisuja tuolla alalaidassa, niillä tuntuu olevan aina nälkä ;)

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kannattaa muuten huomioida, että vaikka lämpötila ei olekaan "alhainen" saattaa se tuntua TODELLA kylmältä. Esimerkiksi Shanghaissa oli n.10 astetta päivisin lämmintä, mutta kalsarit oli pakko olla jalassa (paikallisilla oli _paksut_ untuvatakit) ja silti sain flunssan! En tiedä miten se asia on Japanissa, mutta ihan vaan pikku huomautuksena :) Mutta ainahan tosiaan kauppoja löytyy varsinkin Tokiosta!

T:Sari

Jusa kirjoitti...

Okei, kiitos vinkistä! Ja juu kyllähän Japanissa on sitten kylmää talvella sen takia että taloissa ei ole kunnon lämmitystä. Mutta niin kauan kun elohopea ei saavuta Suomen -20C lukemia niin voi olla iloinen!

j u i kirjoitti...

jees ! Sait blogin tehtyä, me likes ! nyt voi sit sunki kuulumisia seurailla täältä ^^

oi ihanaa mäki haluun jo vaihtamaan jenejä et pääsen hiplaa noita seteleitä. :DDD !

ps. oon ihan koukussa noiden kalojen ruokkimiseen----

Jusa kirjoitti...

Oi kiitos! :3 Noi jenit on kyl kivan näkösiä! Justiin katoin että miks mä noin monta kuvaa niistä laitoin mut mikäs tuossa, ne on niin cooleja!

--Samat sanat, et oo ainoa :'D

Anna kirjoitti...

Joo ihan oikeesti kanttii varautuu. Tääl koreas o aamusin tosi kylmä ja illal kans mut aurinko lämmittää ihan mukavasti päivällä :D älä silti toppatakkii mukaan ot joku tosi lämmin huppari voi sol hyvä :D

Jusa kirjoitti...

Okei, aattelin että otan varmaan semmosen välikausitakin mut en sit sen paksumpaa :) sil on ainaki täällä Suomea pärjäillyt ihan hyvin vielä pienessä pakkasessakin :)

Nina kirjoitti...

Helloo! Mäkin eksyin lukemaan tät sun blogia, kun vihdoin kerkisin!

T:Nina

Jusa kirjoitti...

Tervetuloa! :)