Japanin ihmemaailma suomalaisen vaihtarin silmin. Valokuvia, lisää valokuvia, kulttuuria, vuoden kohokohtia, vuodatusta ja kaikkea muuta mitä vuosi Nipponilla tuo tullessaan!

perjantai 4. maaliskuuta 2011

私の新しいブログにようこそ!--Tervetuloa blogiini!

Onnittelut, olet juuri löytänyt tiesi uuteen blogiini, jonka pääasiallinen tarkoitus on kertoa kymmenen yön päästä starttaavasta vaihto-oppilasvuodestani Japanissa Suur-Tokion alueella! :)

Mutta siis, ennen kuin kerron vaihtarijutuista sen enempää, voitaisiin tutustua itse blogin kirjoittelijaan. Olen siis 16-vuotias Seinäjoella asuva lukiolainen, joka harrastaa valokuvausta, tykkää kuvataiteesta sekä vieraista kielistä, on koukussa musiikin kuunteluun ja rakastaa suurkaupunkien hälinää. Näin ollen seuraavan vuoden viettäminen Suur-Tokion alueella ei kuulosta ollenkaan hassummalta! :D Valokuvausta kun harrastan, blogista pitäisi tulla melko kuvapainoitteinen. Niin, pitäisi. Voi nimittäin olla että kuvat jäävät tuttuun tapaan muistikortille, enkä jaksa niitä sieltä siirtää koneelle, karsia ja käsitellä ja sitten lopuksi liittää ne tänne löpinän sekaan...
Pahis kaiken takana

Sitten jotain vaihtariasioista. Olen siis YFUn vaihtari, joka suuntaa nokkansa kohti nousevan Auringon maata 14. maaliskuuta yhden vuoden ajaksi, taikka tarkalleen ottaen kymmeneksi kuukaudeksi. Tästä siis blogin nimikin: meidän YFU-vaihtareiden japanielämä tulee kestämään tarkalleen 301 päivää. Paluu on siis tammikuussa 2012. Lähtöön onkin enää jäljellä vaivaiset puolitoista viikkoa, eli ihan tajuttoman vähän! Toisaalta, on tässä jo aikas kauan odoteltukin, että ihan valmiita ollaan lähtemään :)

Mistä sitten moinen maavalinta? Noh, kaiken takana on varmaankin se, että vieraat kielet ovat olleet aina ne mun lempijuttu koulussa. Kahdeksannella luokalla kun olin aloittanut jo enkun, ruotsin ja saksan, halusin jotain ihan uutta ja erilaista germaanisten kielten rinnalle. Yksi mun kaveri oli juuri aloittanut japanin kurssin kansalaisopistolla, ja sieltä sitten löysin pian itsenikin. Lähdin kurssille melkeinpä hetken mielijohteesta, mutta pian olin jo kovalla motivaatiolla opiskelemassa uutta kieltä ja kulttuuria! :D Toisin sanoen Japanissa mua kiinnostaa sen erilaisuus oikeastaan kaikessa.

Ja näin ollaan saatu munkin vaihtariblogi potkaistua käyntiin! Nyt vielä ennen vaihtovuoden alkua tuun varmaan kirjoittelemaan suhkot tiehään tahtiin lähtövalmisteluista, kielen opiskelusta ja kaikesta muusta mikä pyörii vaihtariasioiden ympärillä. Blogin ulkoasu voi vielä kokea suuriakin muutoksia, tämä on nyt tällainen perus tähän alkuun :)

Loppuun muutama kuva mun vuoden 2008 Japanin matkalta: ensimmäisenä katunäkymä öisestä Ikebukurosta, toisena kuva Tokyo Towerista ja loppuun maisemasta sen huipulta. On se vaan mahtava kaupunki tuo tuleva koti, itäinen kylänpahanen ;)




7 kommenttia:

Kristiina kirjoitti...

Hei, lisäsin itseni oitis lukijaksi ja jään mielenkiinnolla odottamaan seikkailujasi suuren kaupungin sykkeessä. Pääsisipä itsekin joskus ko. maan rajojen sisäpuolelle! (: Hyvää matkaa!

Unknown kirjoitti...

Jussi hei tää on hieno! :) Rupesin heti lukijaksi vaikken koskaa oo minkään blogin "tilaaja"! Tsemppiii!

e m u kirjoitti...

wheeee! hyvä jussii~~~! \O/
... mitäh...

btw RAKASTUIN TOHO KALA-JUTTUUN TUOLLA ALLA!!! X''DDD

noora kirjoitti...

Yattaaa ~ Tää näyttää hyvälle ja tekstiä oli kiva lukee =)

Munki pakko sanoo tosta kalajutusta.. se on iha sika kiva :DD!

Jusa kirjoitti...

Voi kiitos kaikille! upeeta että ootte löytäny tän blogin :)

Sara kirjoitti...

jussiii! onnee viel kerran, ja ootan innolla sun tekstejä ja kuvia ;) olis siistii päästä itekki japanis käymää, mut jää nähtäväks. =)

vilme kirjoitti...

voi vähä siistin näköstä :D kiva ku pidät blogii tästä :) onneee matkaan ja sillee !