Japanin ihmemaailma suomalaisen vaihtarin silmin. Valokuvia, lisää valokuvia, kulttuuria, vuoden kohokohtia, vuodatusta ja kaikkea muuta mitä vuosi Nipponilla tuo tullessaan!

perjantai 9. joulukuuta 2011

Kielitasoilua ja muuta tapahtunutta vaihdon loppusuoralla

Koulu loppu. Vedin suorat housut ja kauluspaidan eilen viimeistä kertaa ylle, se oli sit siinä. Puolentoista viikon päästä käyn vielä lukemassa puheen tokaluokkalaisten edessä ja jakamassa Fazerin sinisiä luokkakavereille. Mielenkiintoistahan se oli mutta en itke, pyh. Tästä alkaa loppuvaihdon mittainen lomaputki, tai no, tuskin tässä liikaa lomailtua tulee, pitää vielä kaikenlaista tehdä.
Viikko sitten kävin raapustamassa japanin kielitasotestin pois alta. Tasoja tuosta kokeesta löytyy viisi, joista otin keskimmäisen.Vielä en uskalla täysiä pisteitä, erikoismainintaa, stipendiä ja työpaikkaa kääntäjänä tai oikeastaan edes läpipääsyä luvata, mutta jos se ei aivan uskomattoman hyvin mennyt niin ei nyt aivan päin metsiäkään. Kokeesta löytyi kolme osiota, sanasto/merkit, lukeminen ja kuuntelu. Kuuntelu meni lähes nauraen läpi, okei muutama meni ohi mutta muuten melko helppoa. Lukeminen oli kompastuskiveni, jos aikaa olisi löytynyt niin varmaan olisin elossa siitäkin selvinnyt, nyt täytyi lopusta kuitenkin kiriä että ehti sen loppuun tehdä. Ihan hyvä fiilis tuosta kokeesta kokonaisuudessaan kuitenkin jäi. Enkä varmaan ikinä oo stressanut mitään koetta näin vähän! Koepäivän aamuna aloin pikkuhiljaa googlailla reittiä koepaikalle, chekkailla mitä pitää ottaa mukaan ja sitä rataa.

Mutta hullu on hullu, en oikeasti itekkään tiedä mistä tämän opiskelumotivaation oikein revin. Käytännössä japanin opiskelut Japanissa on nyt opiskeltu ja loppuajan vois ottaa rennosti, mutta tuossa yksi ilta tuli vaan mieli kipaista kirjakaupassa, käydä ostamassa uudet japanin kirjat. Niinpä tuossa pöydällä on nyt komea kolmen kappaleen kirjavuori, jonka turvin valmistaudun tästä lähtien siihen kielitasotestin kakkoskokeeseen, vaikka olen poissa maasta kuukauden kuluttua, tuskin käytän sen jälkeen japania enää lähes ollenkaan päivittäisessä elämässä enkä edes tiedä tulenko tuota kakkostason koetta ensi vuonna ottamaan :D No opiskellaan nyt kun tänne kerran tultiin!

Nii et ei se joulu sit sen makeampaa täällä päin.


Tässä joulu tekee sitten tuloaan tännekin, loppua aikana käyn hengailemassa muutaman kerran kavereiden kanssa, vietetään aikaa paljon hostperheellä ja muuten vain nautin Japanin kummalisuuksista. Hassu fiilis kun se vuosi oli nyt sitten tässä, tai onhan sitä vielä jäljellä mutta loppusuoralla kuitenkin. Mutta hyvä kokemus on ollut, aivan upea. Ajattelin kirjoittaa tänne pienen selonteon vuodesta ennen paluuta, miten kaikki meni, mikä jäi mieleen, mistä tykkään Japanissa ja mitä siinä en vain voi sietää. Niputtaa tämä kahdeksan kuukautta yhteen. Eli sitä odotellessa.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No hyvänen aika ihanko oikeesti koulu on loppu? Onko niillä pitkä joululoma vai vaihtareilla vain? Kuukauden kuluttua oletkin kotikaupungin kuvioissa mukana. Just vedettiin takkatulen ääressä kunnon makkarat masuun. Paapan hautajaiset on viikon kuluttua ja ulkona sataa lunta. Terv. äippä

Anonyymi kirjoitti...

Wau....hyvät kuvat tässäkin blogissa ja kivat jouluvalot ;DD
Pian jo nähdään ..nauti joka hetkestäsi siellä viel ja valmistaudu Suomen talveen.
T.Hansu

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Halusin kertoa, että pidän todella paljon blogistasi ja olen lukenut sitä lähes alusta lähtien! Tapasi kirjoittaa on minusta todella hyvä ja jään kaipaamaan kirjoituksiasi, vaikka en henkilökohtaisesti Japanista ole niin kiinnostunut (: Oletko ajatellut jatkaa blogiasi Suomeen paluun jälkeen vai loppuuko blogisi siihen mihin vaihtarivuosikin?

Nauti nyt loppuajasta ja kerrohan meillekkin (;

nina kirjoitti...

ääää kuin hullua, että sun vuosi oli nyt tavallaan tässä! kun itellä kumminkin edessä vielä puol vuotta, huhhuh. :D mut ootan innolla sitä sun japanin yhteen niputus-postauta (mun suomenkielen taito on oikeesti kadonnut..) :--)

Anonyymi kirjoitti...

Mitä koulu loppu ja olet siellä vielä kuukauden :O olisit tullut jo kotimaan kamaralle ! No onhan se varmaan kiva olla siellä ilman koulustressiä! Mahtavaa, että olet oppinut japsia, siitä on taatusti hyötyä tulevaisuuttasi ajatellen. Kiva kun nähdään pian :) Tapaamisiin Eija-tätyskä.

Hensu kirjoitti...

voi että ku ihana blogi !(-: !

http://keepitsimply.blogspot.com/

tosa on mun blogi kurkkaaa ja liity ihmees lukijaks jos tykkäsit (:!