Japanin ihmemaailma suomalaisen vaihtarin silmin. Valokuvia, lisää valokuvia, kulttuuria, vuoden kohokohtia, vuodatusta ja kaikkea muuta mitä vuosi Nipponilla tuo tullessaan!

keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Eka koulupäivä ja Roppongi Hills

Ensimmäistä koulupäivää vietin siis maanantaina. Olihan se mielenkiintoinen kokemus, kun 40 oppilasta huutaa/kiljuu iloisesta yllätyksestä länsimaalaisen tyypin astuessa luokkaan. Yhtään nimeä en muista niistä sadasta uudesta naamasta, mutta kivaa oli. Lukkari oli hieman helpotettu kun kyseessä oli kerran ensimmäinen koulupäivä. Vastaanotto oli siis hyvä, mutta mihin klubiin sitten päätin itseni tunkea? Loppujen lopuksi päätin mennä valokuvauskerhoon, jolla olikin kokoontuminen maanantaina. Ihan mukavaa oli :-) Tosin saattaa olla että siirryn enkkuklubiin ihan vain siksi, että mua melkein rukoiltiin liittymään siihen mun luokkalaisten toimesta.

Kotiluokan opettaja on ihan paras. Semmoinen ystävällinen täti jolla on ihan mahtavat silmälasit :D Puhuu tosi hyvää enkkua, no mitä muutakaan englannin opettajalta voi odottaa. Tosin kyseinen sensei sanoi ekana päivänä koko luokan edessä että tämä meidän vaihtari puhuu uskomattoman hyvää enkkua, mutta myös tosi hyvää japania. Hei hei hei, himmatkaa nyt vähän :D Noh, ihan hyvin kuitenkin selvisin päivän haasteita japanin kielellä. Ekasta koulupäivästä ei valokuvia ole, mutta perjantaina otan varmaan kameran kouluun. Saatte sitten nähdä, millaista opinahjoa saan käydä rentouttavat 6 pv/viikko.

Sitten Roppongi Hillssiin. Tänään siis pistäydyin linkin takaa löytyvässä rakennuksessa Roppongin kaupunginosassa. Cooli paikka, ostin lipun, jolla sitten pääsin käymään rakennuksessa sijaitsevassa nykytaiteen museossa, planetaariossa ja katolla katselemassa maisemia.
Museossa ei saanut kuvata, siispä saatte katella sisäänkäyntiä.

Museo oli yllättävän iso,ja pidin kyllä näkemästäni. Mieleen jäi ihmisen korkuinen veistos, joka oli suurennos rypistetystä paperiarkista. Planetaariokin oli mukava paikka, kaikenlaisia videoita ja muita demonstraatioita avaruudesta.



Sitten hissillä ylös kummastelemaan ympärille avautuvaa kylää. Näkymät olivat mahtavat, katolta kykeni tiirailemaan hienosti kaikkiin suuntiin Tokiota kiitos rakennuksen sijainnin. Nyt sitten Japanin matkalaisille kullan arvoinen vinkki: käykää katsomassa maisemia Roppongi Hillsiltä, älkää Tokyo Towerista. Paljon paremmat näkymät saatte, uskokaa pois.

Tervetuloa Pariisiin, eiku...

Kopioitko valokuvani ja heitit ne kotisivullesi? Kiitos. Lehmä.



Lisäksi pyörähdin Tokion valokuvausmuseossa. Mukava paikka, mieleen jäi Wanhan ajan kuvat 1900-luvun alusta. Upeita otoksia, peittoavat useat nykypäivän kuvaset sata-nolla. Oyasuminasai, öitä ;)

11 kommenttia:

Fiia kirjoitti...

Voi muistan kans ekan koulupäivän ku tuntu ihan julkkikselta ku kaikki tuijotti ja oli ihan pähkinöinä :DD

Muthei kannattaa käydä tokyo metropolitan government office buildingin ylimmäs kerrokses! (toivottavasti nyt ees muistan oikein :'D) Ne on kuitenki ne kaks tornii vierekkäin, niistä näky kans ihan äly pitkälle! Jos meet oikeeen pilvettömänä päivänä niin voit vissiin nähä fuji-vuorenki!

Anonyymi kirjoitti...

Tosi kiva lukea että kaikki menee hyvin. Hei mitä ne tykkäs siitä sun valokuvakirjasta?
Sari

Anonyymi kirjoitti...

Kiva kuulla etta olet paassyt pitkan tauon jalkeen opinahjoon.
Tanaan rantauduimmeiskan kanssa Rodoksen saareelle jakirjoitan tata kommenttia hotellin koneelta, josta pyyttyy aakkoset ja ookkoset. Valokuvauskerho tuntuu hyvalta valinnalta mutta voitko ottaa molemmat?siis enkun ja valokuvauksen?Ootko ihan yksin seikkaillut siella cityssa? Terv.mami@baba

Joona kirjoitti...

Moi. Kiitti taas tosi kivasta postauksesta, oot tosi hienoja kuvia ottanut. Eikö jännittänyt, eka koulupäivä siis? Mua ainakin jännittäis tosi tosi tosi paljon...

Anonyymi kirjoitti...

Onpa sulla on ollut riemullinen vastaanotto :) Hyvä aloitus!! Opiskelun iloa! T. Eija

Anonyymi kirjoitti...

Makeat naurut räjähti ilmaan luettuani kotiopen silmälaseista varovaisen arviosi ;D.
Ja ylläri,ylläri..löysit itsesi valokuvausklubista!
T.Hansu

Anonyymi kirjoitti...

Moi Jussi ! Toooosi hienolta näyttää, ihana ku oot viitsinyt jo näppäillä kuvia mitä ihastella, ne todella kertoo enemmän ku tuhat sanaa. Tulee ihan matkakuume noista sun tarinoita. Pidä hauskaa!! t. amyy

Anonyymi kirjoitti...

Jussi mä kidun täällä :"D
Iso virhe olla lähtemättä ja haluun kovasti kuvaa koulupuvusta, teinipeilaamaan siitä!
Sarara

juulia kirjoitti...

hei kerrotko sen ravintolan nimen jonka se sun hostäiti omistaa? ku iskä lähtee maanantaina kymmeneks päiväks Tokioon niin käsken sen käydä siellä :---D meet sit moikkaamaan sitä :'D

Anonyymi kirjoitti...

hi, your blog is cool. im just new follower, do you want to follow my blog? - there are a give away and the deadline is tomorrow ;)

link:http://peacefulltigerblood.blogspot.com/p/give-away.html

Saija kirjoitti...

Terveisiä Tokioon! Se punainen pilvenpiirtäjä on hyvin samanlainen kuin New Yorkin kotikoloni. Huomasitko? terkuin Helsingin täti