Japanin ihmemaailma suomalaisen vaihtarin silmin. Valokuvia, lisää valokuvia, kulttuuria, vuoden kohokohtia, vuodatusta ja kaikkea muuta mitä vuosi Nipponilla tuo tullessaan!

lauantai 23. huhtikuuta 2011

久しぶりですね! - Pitkästä aikaa!

Pari päivää sitten iski paniikki tämän blogin suhteen: viimeisin päivitys on ainakin valovuoden päässä takana ja koko sivusto on luultavasti vaipunut huikean lukijamäärän unholaan! Noh, onneksi tässä on kuitenkin ehtinyt tapahtua vaikka ja mitä, joten voin taas kunniakkaasti jatkaa rustailua. Kirjoittelija on nimittäin täyttänyt vuosia, Japanin lähtöpäivä on enää vaivaisen puolen viikon(!) päässä ja kevät on pompannut lumen alta jälleen esiin. Hyvä, sillä pakkanen ja lumiukot olivat viettäneet sesonkiaan jo aivan tarpeeksi pitkään, jos multa kysytään.

Lumien sulettua sain vihdoinkin kaivaa tennarit komeron pohjalta esiin - selvä kevään merkki!

Täytyy todeta, että vaihtariksi lähtöön ei vain jotenkin pysty valmistautumaan etukäteen, oli sitten kuinka paljon tahansa aikaa varattuna. Se lähtö yllättää joka tapauksessa. Justiinsa ehdin tottua ajatukseen vielä hetkeksi Suomeen jäämisestä ja taas saan aloittaa pakkailemaan matkalaukkua! Ei siinä mitään, ihan mukava juttu että aika kului kuin siivillä.

Kinkakuji eli Kultainen temppeli, Kioton turistirysä lienee vielä uusi tuttavuus näillä sivuilla.

Kuluneen kuukauden aikana oon ehtinyt kahlata lähes kaikki herra Miyazakin leffat läpi. Muuten japanin opiskelu on kokenut pienen takapakin. Kanji-merkkejä en tämän extraloman aikana ehtinyt opiskella kuin pyöreät 15 skipaletta, mutta kai sitä voi itselleen pienoisen lomankin ihan hyvällä omallatunnolla suoda. Oonhan mä kuitenkin saanut käytännön kuunteluharjoitusta elokuvien myötä!

Huhtikuussa japanilaiset juhlivat sakuraa, vaikka tänä vuonna katastrofi varmasti jätti kyseisen juhlan vähemmälle huomiolle.

 Hiljalleen alkaa mun Japanin kuva-arkisto olla koluttu joka paikasta läpi, mutta pian tekstejä pääsevätkin koristamaan hieman freshimmät kuvat Japanista. Kone lähtee siis 27. päivä, eli ensi viikon keskiviikkona. Valokuvaukseen liittyen mulle pääsi kuitenkin tapahtumaan jotain ei-niin-kivaa. Jouduin kiikuttamaan kameran huoltoon (viimeksi se majaili siellä kolme kuukautta, toivotaan parempaa onnea tällä kertaa), joten äiti pistää sen postiin kohti Tokiota korjauksen valmistuttua. Ekat viikot vaihtarivuodesta joudun siis pakkoyhteistyöhön jonkin vanhan kakkoskameran kanssa.




Pari tekstiä, tai ainakin yhden tilannepäivityksen ehdin vielä ennen lähtöä kirjoittaa. Voin kuitenkin olla varma siitä, että näistä viimeisistä päivistä tulee jälleen yhtä kiirettä ja panikointia, joten ylimääräistä aikaa ei ainakaan pitäisi jäädä. Mutta, ensi kertaan!

7 kommenttia:

j u i kirjoitti...

ekaks pakko todeta että.. en tiennyt että Miyazaki on 'herra' .. luulin aina naiseksi :DDD hupsista.

AAAAH en millään malta odottaa enää lähtöä. (just kirjotan parhaillani omaan blogiini xD)

aika on loppuenlopuksi mennyt taas ihan naurettavan nopeasti ja tossa se matkalaukku nyt on jo puoliksi pakattuna mun huoneen lattialla :C

tsemppiä sinne! nähdään lentokentällä ^^

Jusa kirjoitti...

Joo kyl se vaa jännästi herralta näyttäisi: http://www.google.fi/search?q=hayao+miyazaki&oe=utf-8&rls=org.mozilla:fi:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&hl=fi&tab=wi&biw=1280&bih=618 :DDD

Juu tsemppiä takaisinpäin!
Heh, mä en oo vielkää alottanu pakkaamista ^^!

noora kirjoitti...

Ei vitsi sun kirjoituksia on kiva lukea! :D Nauran sun ihanille/hauskoille sanavalinnoille =) !! Mut joo tsemii täälki päin + toivotaan et saat kameras pian !!

Jusa kirjoitti...

Oi kiitos!!! Mukava kuulla :) Juu tsemppiä viel, keskiviikko tulee kyl niiiin pian!

Saija kirjoitti...

Oikein hyvää matkaa. Toivottavasti lento sujuu hyvin eikä jet lag aiheuta perillä suurta turtumusta. Lähden huomenna Madeiralle, joten en pääse lentokentälle hyvästejä vilkuttamaan. Odotan ensimmäistä postausta paikan päältä! Terveisin Helsingin täti

Jusa kirjoitti...

Kiitos paljon! :) Toivotaan juu että selviän tuosta matkustamisesta, lentokoneessa tuskin nukun ja perillä Japanissa on juuri aamu, mikä tarkoittaa sitä että kaksi päivää putkeen saan valvoa! Hieman voi olla silmät ristissä kun viimein saan pään painaa tyynyyn Tokion vilskeessä. Harmi kun et pääse kentälle moikkaamaan, mutta hyvää matkaa Madeiralle! Toivotaan että säät suosivat sielläkin päin maailmaa. Jussi :-)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos mukavasta blogista, sitä on kiva lukea! Oikein hyvää ja ihanaa turvallista matkaa ja oloa määränpäässä!! Toivottaa Ilmajoen tätyskä