Japanin ihmemaailma suomalaisen vaihtarin silmin. Valokuvia, lisää valokuvia, kulttuuria, vuoden kohokohtia, vuodatusta ja kaikkea muuta mitä vuosi Nipponilla tuo tullessaan!

lauantai 12. maaliskuuta 2011

Koulu- ja isäntäperhetiedot!

No niin, nyt voitaisiin unohtaa hetkeksi tsunamit ja muut tunnelman pilaajat, niitä ehtii vielä murehtia riittämiin. Sen sijaan käsitellään vähän kevyempiä juttuja, nimittäin vihdoin ja viimein saapuneita isäntäperhe- ja koulutietoja!

Koulu:

Opinahjo on siis nimeltään Meiji Gakuin High School. Kyseessä on ilmeisesti suhkot arvostettu, kristillinen yksityiskoulu. Aivan älyttömän hienoa! Niin, tämä koulu on nyt sitten seka-, eikä poikakoulu kuten Japanissa jotkut saattavat olla. Onneksi! En yksinkertaisesti ymmärrä, mitä järkeä on jaotella tytöt ja pojat eri kouluihin. Ihan kumma kasvatusmetodi! O_o

Koulun nettisivuilta kopsailtu logo.

Klubivalikoima nettisivujen perusteella oli aikas mahtava, suurin piirtein saman verran sekä urheilu- että ei-urheilukerhoja (Kaikille lukijoille siis tiedoksi, Japanissa harrastukset ovat usein koulun yhteydessä niin sanottuina klubeina). Löytyipä listasta jopa tähtitiedekin! Nojoo, tähän mennessä eniten kiinnosti kuitenkin sulkapallo :)

Sijainti on aikas ylihieno, jos nyt oikein asian tulkitsin. Koulu sijaitsee Tokion sykkeessä, Yamanote-linjan sisäpuolella. Yamanote-linja on Tokion suurimpia keskuksia ympäri kiertävä valtion metrolinja:

Koulu löytyy valkoisen tähden kohdalta! Tämäkin kuva koulun sivuilta.

Sitten se legendaarinen, kaikkien odottama shokkiaihe: koulupuku! Njaah, enpä nyt oikein tiedä :D Meneehän tuo kun kerran kaikilla muillakin ympärillä olevilla on samat kuteet yllä. Sen saatte itse kaivaa tuolta koulun sivujen uumenista, tai sitten odottelette huhtikuuhun kunnes blogiin pamahtaa kuva itse kirjoittelijasta koulutamineet yllä. Koulu alkaa siis seitsemäs tai kahdeksas huhtikuuta.

Isäntäperhe:

Nyt mulla on siis tietoja ainakin näin alkuun toimivasta isäntäperheestä: menen asustelemaan saman katon alle ravintolaa ylläpitävän naisen kanssa. Henkilön lapset ovat jo maailmalla, ja hän asustelee nyt siis yksin (noh, ei kauaa!). Tietoja sain sen verran vielä että koti sijaitsee Shibuyan alueella, mahtava juttu! Tähän asti vaikuttaa oikein mukavalta talolta :)

Shibuyan elämää kolmen vuoden takaa.


Kylläpä tuli pitkä postaus! Noh, onnittelut, olet päässyt loppuun asti ;) Nyt alkaa pakkailut ja muut valmistelut. Toivottavasti tuo Japanin tilanne ei nyt räjähtäisi käsiin, jotta saataisiin suunnata kohti Naritaa vielä maanantaina!

--> Nyt tuli juuri puhelu, lähtö siirtyi ilmeisesti loppuviikolle...

6 kommenttia:

Kiia kirjoitti...

Wau, kivassa paikassa kyllä pääset asumaan, ei hassumpi sijainti :D
Toivottavasti nyt pääsette kaikki vaihtarit lähtemään ensi viikon aikana, mutta toisaalta toi tilanne taitaa olla siellä päin aika kaaosta.. Ehkä se kuitenkin siitä jossain vaiheessa, vaikka ydinvoimalan räjähdys oli aivan kauhea lisä kaiken muun päälle.

Asta kirjoitti...

Hei säki meet nyt kristillisee yksityiskouluu! :D ja koulupuku näyttää kivalta :) Onnee perhe- ja koulutiedoist!! Nyt vaa jännitetää miten tän lähön kanssa käy..

jenni kirjoitti...

vihhhdoin löysin tän - lenni -

Jusa kirjoitti...

Hehee tervetuloa :)

noora kirjoitti...

oii ei vitsi kuullostaa hyvältä! nyt vaan odottelee lähtöö =) !!

hannes_ko kirjoitti...

Hei,

olisitko valmis pieneen haastatteluun Ilkka-lehteä varten? Soita vaikka häläri 050 4370 750 niin soitan takaisin. Tai lähetä sähköpostiosoitteesi. Tai laita Facebookissa viestiä Hannu Purolalle.