Japanin ihmemaailma suomalaisen vaihtarin silmin. Valokuvia, lisää valokuvia, kulttuuria, vuoden kohokohtia, vuodatusta ja kaikkea muuta mitä vuosi Nipponilla tuo tullessaan!

perjantai 29. huhtikuuta 2011

Täältä löytyi uusi planeetta

Otsikko kertoo kaiken tämän hetken fiiliksestä: ihan totta, tää Tokio on aivan kuin oma planeettansa, en edes tiedä miten sitä sen enempää kuvailisi. Se on niin siistiä, koko ajan tulee aivan uusia ja ihan ufoi juttuja vastaan! Asiaan. Tässä parissa päivässä oon syönyt ehkä kymmentä uutta ruokaa, käynyt piknikillä super-isossa puistossa, oppinu jo vähän lisää japania, käynyt japanilaisessa pikkukylpylässä ja laulanut karaokea. Kahdessa päivässä, kuulitko? O__o

Viime postauksen jälkeen lähdettiin sitten pian hostäidin kanssa sen kotia, haettiin auto sellaisesta Tokyo drift -parkkihallista (=kummallinen tilaihme, jossa autot on kummallisesti monessa kerroksessa). Tää talo on ylimukava, tilava ja mul on oma huone, ja ei oikeasti voiko olla totta et sain tatamihuoneen? Se on mukava juttu se!

Eilen käytiin sitten japanilais-espanjalaisessa hienossa ravintolassa syömässä, ne oli sellaiset "Tervetuloa Japaniin" -pippalot. Siellä oli hostäidin työkavereita, rentoja tyyppejä! Yksi niistä lupas ottaa mut baseball-matsiin tässä joskus. Baseball on täällä tosi kova juttu.

Tänään koin sitten japanilaisen karaoken: kaveriporukalle varattu oma huone karaokevehkeillä halutuksi ajaksi, biisejä on ehkä triljoona Abbasta japanirockiin ja ne valitaan iPadin tyyppiseltä laitteelta. Se oli hullun kivaa, vaikka en tuntenutkaan paikallisia lauluja tarpeeksi. Hauskuudesta huolimatta mun viserrystaidoille tuo ei ehkä ollut edustavin paikka, tuttavat voivat vain kuvitella. Mutta silti laulaa väkersin!

Kaikkea ei millään ehdi kertoa, huomenna menen kouluorientaatioon (jäiks!) sekä kyyläilemään kakkoskameraa ja japsipuhelinta Shinjukulta (kaupunginosa). Huomenna musta taitaa olla myös juttu Ilkka-lehdessä siellä Suomessa, ihmiset kertokaa millainen se sitten oli :D näkemiin!

8 kommenttia:

jenni kirjoitti...

vähän kuulostaa siistils : D

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä Jusa! Yritämme pysyä menossa mukana, huomista Ilkkaa odotellessa.Äiti

Asta kirjoitti...

Vitsi oot paassy jo karaokeen! Oon kadeee :DD

Anonyymi kirjoitti...

Ihanaa, että olet turvallisesti päässyt perille ja menoon heti mukaan :) Hienoa! Ilkka-lehdessä oli hyvä juttu susta!! Sitten kun kaipaat salmiakkia, ilmoita osoite niin laitan paketin tulemaan! Terkuin Eija. PS. Makaroonimaahan en saanut sitä sun tekstaria, kun kyselin sen yhden sanan perään, ilmeisesti operaattori ei vaivautunut sitä välittämään. Sain sen vasta täällä kotimaan kamaralla :) No ei se mitään, asia selvisi kuiteskin.

Jusa kirjoitti...

Mahtavaa jos se artikkeli oli hyvä! Joo ilmoitan kyllä heti kun saa ruveta pakkailemaan ekaa salmiakkierää :D harmi jos tuo viesti ei tullut! Noh, hyvä jos asia kuitenkin selvisi :-)

Anonyymi kirjoitti...

Hei Jussi! Vilkaisepa että paljonko siellä maksaa iPhone kertamaksulla? Onko paljon halvempi kuin Suomessa? Mietin kanssa omaa puhelintilannettani nyt kesäksi ja kun tuo puhelin muutenkin himottaisi...

- Amanda Mäkynen, joka on liian laiska kirjautumaan omalla tunnuksellaan.

Jusa kirjoitti...

Juu voin yrittää metsästää tuon hinnan, mutta harmillinen faktahan on se että paikalliset eivät juurikaan tunne kertamaksukännyköitä, kaikki buhelimet ostetaan sopimuksella (ainakin lähestulkoon). Mutta juu, koitan noukkia moisen tiedonhiukkasen seuraavan kerran kun elektroniikkakauppaan päädyn :-)

Anonyymi kirjoitti...

Okei kiitos! Tai sitten pitää vaan luopua haaveesta ostaa tuo puhelin sieltä, kun voi olla muutenkin vaikea löytää puhelinta, jossa ei olisi kytketty liittymä jo valmiiksi sisään. Katsoo nyt sitten.

- Amanda