Japanin ihmemaailma suomalaisen vaihtarin silmin. Valokuvia, lisää valokuvia, kulttuuria, vuoden kohokohtia, vuodatusta ja kaikkea muuta mitä vuosi Nipponilla tuo tullessaan!

lauantai 19. maaliskuuta 2011

Huhtikuuta odotellessa

Torstaina tuli vaihteen vuoksi käytyä Helsingissä, tällä kertaa YFUn japanivaihtareiden kokoontumisessa. Helsingissä hengailin alkuun pari tuntia kaupungilla muiden vaihtareiden kanssa, minkä jälkeen suunnattiin YFUn toimistolle (en jaksanut rehata kameraa mukana, joten pistetään tänne väliin pari Osakan kuvaa).


Oli kyllä tosi hyvä juttu että tuli lähdettyä pyörähtämään tuolla tapaamisessa. Käytiin tätä tilannetta porukalla läpi ja vaihdettiin ajatuksia. Kummasti sai kyllä selkeytettyä omiakin fiiliksiä! Mutta siis tilanne on nyt se, että näillä näkymin päästään lähtemään huhtikuun lopulla, kunhan Japanissa ei asiat enää pahempaan suuntaan kulkeudu. Vähän ärsyttää tämä, että vuosi nyt lyhenee, koska Japanin YFU ei pysty käytännön syistä pitämään meitä loppupäästä myöhempään. Tuohan nyt on kuitenkin pikkujuttu siihen nähden että vuosi ylipäätään voi toteutua (joillain järjestöillä on koko juttu jouduttu perumaan). Ihan fiksu tämä järjestely on siinäkin mielessä, että viiden viikon päästä Japanin tilanne on varmasti jo paljon suotuisampi meitä vaihtareita ajatellen :-)


Nyt varmaankin opiskelen japania kuukauden päivät, kouluunhan en kursseja ole menossa istumaan :D Kaikki kielestä täällä opittu on joka tapauksessa avuksi siellä perillä. Blogia päivittelen todennäköisesti vähän harvempaan, ellei mitään maata mullistavaa tule lähipäivinä sattumaan.

Auf Wiederhören!

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Siis toi sun asentees on ihan mahti.. :D Ite olisin varmaan puolkuollu surusta, jos mun vaihtovuosi myöhästys, tai ois jopa vaarassa peruuntua. Mut kaikkee hyvää sulle :D Ja Japaniin.

Joona kirjoitti...

Tosi harmillista että pitkittyi! :/
No, ainahan ne hyvää ajattelee, ei ehkä olisikaan ihan hyvä ollut nyt mennä sinne, kun siellä vielä on se ydinongelma aika vakavana.
Tosi ikäviä nää luonnonmullistukset, tekee niin suurta tuhoa.
No, eikun sitten vaan odottelemaan että pääset sinne Japaniin :D

Jusa kirjoitti...

Kiitos :) Jos pitäis sanoa että millainen fiilis on päällimmäisenä asiasta, niin aika pahastikin ärsyttää ja niin pois päin, mut jos järjellä ajattelee niin eipä tämä tilanne nyt mitenkään pahempi ole :-)

Joona kirjoitti...

Kun sä sanoit että pidät paljon kielistä, nii mitä kieliä sä opiskelet/opiskelit?

Musta kans kielet on tosi mukavia, ja opiskelenkin nyt koulun peruskielii + ranskaa, japanii ja koulussa oli sellanen vuoden Kiina jonka sai ottaa niin otin senki sit :D Ja sit opiskelin ja osasin aikoinaan Viroo tosi hyvin mutta nyt on jo unohtunu...

Jusa kirjoitti...

Enkku, ruotsi, saksa ja japani :) ruotsi on pitkänä ja enkusta käyn semmosia vaikeampia kursseja, joita meidän lukios on tarjolla. Saksan aloitin 8-luokalla kuten japaninkin. Enempää en viitti alottaa nyt, hiotaan nyt nämä eka kuntoon :D Sit joskus haluan vielä oppia (tää lista vois olla niin loputon, mut ainaski) ranskaa, espanjaa ja kreikkaa :)